Broccoli met cheddarkaas, kip en rijst

Gezond, gemakkelijk doordeweeks recept. Hier thuis een absolute hit! €7,- voor 2 personen.

Dit Amerikaanse recept kwam ik tegen op Pinterest. Het is een recept van de site ‘The Girl Who Ate Everything’. Ik vond het een spannende combinatie en besloot het recept eens uit te proberen. Hier thuis vonden we het recept heerlijk!

In Amerika gebruiken ze vaak cups om mee af te meten. Niet iedereen in Nederland heeft cups, dus hierbij de vertaling in het Nederlands, met Nederlandse maten. Het originele recept vind je hier.

Kipfilet

Ingrediënten voor 2 personen

(Wij eten veel; je hebt hier met twee personen absoluut genoeg aan).

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 kipfilets, in kleine blokjes
  • 200ml (meet het af in een maatbeker) zilvervliesrijst
  • 300 gram broccoli (in mini roosjes gesneden die in je mond passen)
  • 500ml kipbouillon (500ml water koken en een kipbouillonblokje toevoegen)
  • 125 gram geraspte cheddar kaas (geen goedkope plakjes, maar een lekker stukje van de kaasboer of de markt)
  • Kruiden: peper, zout en 2 teentjes knoflook (persen)
Broccoli, cheddar, kip en rijst
Copyright foto: http://www.the-girl-who-ate-everything.com

Bereiding

  1. Doe twee eetlepels olijfolie in een hapjespan.
  2. Fruit hierin het uitje.
  3. Als het uitje zacht is, voeg je de kip en knoflook toe.
  4. Kruid met wat peper en zout.
  5. Bak dit tot de kip gaar is.
  6. Verplaats de kip naar de ene helft van de pan. In de andere helft doe je nog een eetlepel olijfolie. Bak hierin 2 minuten de rijst. Goed roeren, zodat het niet aanbakt.
  7. Meng alle ingrediënten die in de pan liggen door elkaar.
  8. Voeg de bouillon toe en laat op halfhoog vuur 12 minuten doorkoken met het deksel erop. Voeg een beetje extra water toe als al het water verdampt is.
  9. Voeg de broccoli toe en roer alles goed door.
  10. Deksel eraf en 8 minuten laten doorkoken tot de rijst en broccoli allebei zacht zijn. Zilvervliesrijst is soms wat minder zacht dan witte rijst, maar doordat je deze rijst in totaal 20 minuten laat koken (eerst 12 minuten en daarna nog 8), wordt de rijst heerlijk zacht.
  11. Zet het vuur zacht en voeg 1/3e van de kaas toe. Roer alles goed door.
  12. Druk het gerecht met de spatel een beetje plat en strooi de rest van de kaas eroverheen. Deksel erop en laat de kaas smelten.

Zodra de kaas gesmolten is, is het klaar. Eet smakelijk!

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s