Spruitjes met aardappelen en een schnitzel

Voor maar €3,77 zet je deze gezonde Hollandse kost op tafel.


Het recept hieronder is voor 2 personen. Als je het recept voor 4 personen maakt is het niet veel duurder, omdat je dan grotere hoeveelheden koopt. Dat is naar verhouding goedkoper.

Ingrediënten voor 2 personen
-500 gram verse spruiten
-500 gram kruimige aardappelen
-Jus van een eerder recept (jus van bijvoorbeeld draadjesvlees kun je erg goed invriezen) of een zakje jus
-2 schnitzels naar keuze

image

Bereiding
Dop de spruitjes. Kook ze in ruim water gaar. Ze zijn gaar als je er met een vork in kunt prikken. Strooi er eventueel wat nootmuskaat over.
image

Schil en kook ondertussen de aardappelen. Ook deze zijn gaar als je vork er gemakkelijk in prikt. Strooi er na het afgieten eventueel wat zout overheen.

image

Warm de ingevroren jus op of maak de jus klaar volgens de instructies op de verpakking.
Bak de schnitzel op matig vuur.

Variatietip
Als je de spruiten beetgaar kookt, kun je ze daarna bakken met wat spekjes.

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s