Luchtige geitenkaas pasteitjes

Lekker hapje: luchtige geitenkaas pasteitjes. €3,- voor 10 stuks.

Tegen lunchtijd had ik geen zin in een boterham. Ik had nog wat bladerdeeg en geitenkaas over. Hier heb ik een simpel geitenkaas pasteitje van gemaakt.

Ingrediënten voor 10 pasteitjes

  • 10 stukjes verse geitenkaas
  • 10 plakjes bladerdeeg (gewone, niet voor hartige taart en geen roomboter bladerdeeg)
  • 10 theelepels honing
  • Snufje peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de bakplaat van je oven klaar. Verspreid het bladerdeeg over het aanrecht en laat het ontdooien. Leg op elk plakje bladerdeeg een schijfje geitenkaas. Druk het schijfje met een lepel een beetje hol. Giet daar een theelepel honing in. Let op dat de honing in het holletje van de geitenkaas blijft en niet over je bladerdeeg heen loopt. Dan kan de honing namelijk naar buiten stromen en verbrandt het snel in de oven. Voeg een snufje (liefst versgemalen) peper toe en vouw de bladerdeeg dicht. Let de pasteitjes op de bakplaat.

Geitenkaas
Geitenkaas

Doe 20 minuten in de oven op 200 graden. Na 10 minuten de pasteitjes omdraaien.

Omdat er relatief weinig vulling in het bladerdeeg zit, worden de pasteitjes lekker luchtig. Pas wel op, de kaas is erg heet als de pasteitjes net uit de oven komen.

Luchtige geitenkaas pasteitjes
Luchtige geitenkaas pasteitjes
Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s