Kapucijnerschotel

Een stevige maaltijd voor de herfstavond: deze kapucijnerschotel met aardappelen, spekjes en tijm. €3,- voor 2 personen (€4,- als je de kruiden nog moet kopen).

Ingrediënten voor 2 personen

  • Grote pot/blik kapucijners (ongeveer 800 gram)
  • 500 gram verse aardappelen (liefst vastkokend)
  • 1 grote ui
  • 1 zakje spekjes (ongeveer 300 gram)
  • 4 eetlepels gedroogde tijm
  • 2 tenen knoflook

Bereiding

Schil de aardappels en snijd ze in stukken van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Spoel ze af. Snijd de ui in halve ringen. Bak daarna in een koekenpan de spekjes, samen met 2 eetlepels tijm. Gooi het vet dat eruit komt niet weg, maar vang het op en giet dit in een hapjespan of wok.

Doe de aardappels na het afspoelen 3 minuten op een bord in de magnetron. Droog ze niet af voor je ze in de magnetron doet. Zo hoef je de aardappelen niet voor te koken.

Bak de aardappels samen met de ui en knoflook in het vet van de spekjes in de hapjespan. Zodra dit klaar is, gooi je de spekjes en de kapucijners erbij. Doe de rest van de tijm erbij en laat met het deksel erop nog 5 minuten op zacht vuur staan.

Eet smakelijk!

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s