Spaghetti met verse rucolapesto

Lekker vers!
Ongeveer €3-4,- voor 2 personen. Dit kun je vegetarisch eten of met kipfilet. Recept van mijn moeder.

Ingrediënten voor 2 personen:
● 1 zak rucola (75 gram)
● 4 handjes geraspte parmezaanse kaas (50 gram)
●Bakje pijnboompitten (75 gram)
●5 el olijfolie
●200 gr spaghetti

Rucolapesto
Rucolapesto

Bereiding

Kook de spaghetti volgens de voorschriften op de verpakking. Doe ondertussen de rucola, olijfolie, de helft van de pijnboompitjes en kaas in de keukenmachine en meng het een minuutje door elkaar. Je hebt nu zelf rucolapesto gemaakt!

I.p.v. in de keukenmachine kun je het ook met de staafmixer mixen. Een staafmixer kun je al vanaf ongeveer 10 euro bij de Blokker kopen.

Als de spaghetti gaar is, giet je het af. Daarna roer je de pesto er doorheen en warm je het nog eventjes op. Strooi de pijnboompitjes er doorheen.

Dit recept is lekker met gebakken kipfilet met italiaanse kruiden, kipkluifjes of gewoon vega.

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s