Ovenschotel met gehakt

Simpele, lekkere ovenschotel. 5 euro voor 4 personen.

Deze ovenschotel schuif je binnen tien minuten de oven in. Ideaal voor een doordeweekse avond.

Ingrediënten voor 4 personen
•2 grote preien
•2 uien
•instant aardappelpuree, voldoende voor 4 personen
•400 gram rundergehakt
•1 zakje geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de puree klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet een ovenschaal in en verdeel de puree over de bodem van de schaal.

Snijd de ui en paprika in kleine stukjes.
Kruid het gehakt met peper en zout. Als je het in huis hebt kun je gehaktkruiden óf vleeskruiden toevoegen, plus wat knoflook. Doe het gehakt samen met de groente in een koekepan en bak het gehakt rul. Als je dit op zacht vuur doet, zijn de groente en het vlees tegelijkertijd gaar.

Leg het vlees en de groente op de aardappelpuree. Meng het er niet doorheen. Strooi het zakje kaas gelijkmatig over de schotel heen. Gebruik gerust het hele zakje.
(Want kaas is lekker).

Stop de schotel in de oven. Hou de oven in de gaten, want als de kaas mooi goudbruin is, is je ovenschotel klaar.

Eet smakelijk!

Variatietips
Als je nog een broccoli, paprika en/of wortelen hebt, kun je ze gerust toevoegen aan de groente.
Je kunt de schotel ook in cocottes doen, in plaats van in één ovenschaal.

Advertenties

Een gedachte over “Ovenschotel met gehakt

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s