Champignon-aardappel ovenschotel

€6,- voor 4 personen. Dit recept heb ik in 2005 van Karin gekregen. Ik vond hem terug en ga hem binnenkort zeker maken. Ik deel hem nu vast met jullie.

Ingrediënten
Voor 4 personen

  • 400 gram gehakt (naar keus)
  • 1 ui
  • 1 blik geconcentreerde champignonsoep (deze is van Unox heel goedkoop, maar van een budgetmerk net zo lekker)
  • 1 blik of pot doperwten van ongeveer 200 gram. (Let op dat je geen diepvries doperwten neemt.)
  • 1 zakje krieltjes van ongeveer 400 gram
  • Peper en zout en eventueel gehaktkruiden

Bereiding
Bak het gehakt rul. Snijd de ui en bak het uitje mee met het gehakt. Kruid het gehakt met peper en zout. Voeg eventueel wat gehaktkruiden toe als je dit in huis hebt.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Prik met een vork gaatjes in het zakje krieltjes en doe deze 3 minuten op het hoogste vermogen in de magnetron. Nu zijn ze voor gegaard.

Vet een ovenschotel in en voeg eerst het gehakt met de ui toe. Doe daar overheen de doperwtjes, vervolgens de geconcentreerde soep (rechtstreeks uit het blik) en tenslotte de krieltjes.

Doe de schotel 20 minuten in de oven. De kooktijd kan per oven verschillen. Het is klaar als de krieltjes mooi bruin zijn.

Advertenties

Een gedachte over “Champignon-aardappel ovenschotel

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s