Parmezan oregano brood

Parmezan oregano brood. €2,50 voor 1 brood.

Deeg
Brooddeeg

Ingrediënten

  • 500 gram bloem (gewone bloem, geen zelfrijzend bakmeel).
  • 1 zakje gist (ligt in de supermarkt bij de bakproducten).
  • 200 ml water
  • 1 klein zakje geraspte parmezaanze kaas (20 gram). Dit kun je erg goedkoop kopen bij de Xenos.
  • 5 gram gedoogde oregano (ongeveer 3 eetlepels)
  • Snufje zout (liefst zeezout)
  • 2 eetlepels boter of margarine (bij voorkeur roomboter, maar als je dit niet in huis hebt kun je gewoon de margarine gebruiken die je normaal gesproken op brood doet.

Bereiding
Doe de bloem, gist, kaas, zout en oregano en boter in een grote beslagkom. Meng alles. Voeg 100 ml water toe en kneed het geheel goed door. Voeg vervolgens tijdens het kneden steeds meer water toe, tot het geheel een stevige deegbal wordt. Het moet niet plakkerig worden. Het kan zijn dat je iets meer of minder water nodig hebt.

Kneed de deegbal twee minuten goed door. Druk hem vervolgens plat, en vouw het deeg losjes dubbel. Leg de deegbal in de beslagkom en dek de kom af met een schone theedoek. Laat het deeg 15 minuten rijzen. Verwarm de oven ondertussen door op 180 graden. (Ik heb een elektrische oven. Als je een ander soort oven hebt, kun je hier omrekenen welke temperatuur je moet hebben).

Kneed het deeg na de 15 minuten goed door. Druk het deeg plat tot het ongeveer 1 vinger dik is. Rol het deeg losjes op, en druk na het oprollen het uiteinde van de rol vast, zodat het niet terug rolt. Nu heeft het deeg een broodvorm. Druk met de botte kant van een mes in de breedte breeklijntjes in het brood van ongeveer 1 cm diep. Zo kun je het brood straks gemakkelijk breken.

Bak het brood 20 minuten in de oven op de bakplaat. Draai het brood na 10 minuten om, zodat ook de onderkant goed gaar wordt. Als het brood na 20 minuten aan de buitenkant nog zacht is (je kunt dan gemakkelijk het deeg indrukken), moet het brood nog eventjes in de oven tot de buitenkant stevig is.

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s