Monchoutaart

Een heerlijke traktatie: verse, zelfgemaakt mon chou taart. €7,- voor 8 punten.

cheesecake
Monchoutaart

Morgen krijg ik visite. Ik ga iets lekkers maken voor bij de koffie. Ik heb er nu al zin in (vooral in het opeten).

Ingrediënten

  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram bastognekoeken
  • 2 pakjes monchou voor koude gerechten
  • 1 bakje slagroom (200 ml)
  • 175 gram roomboter
  • 1 blik vlaaivulling (ik neem meestal de kersen variant)
  • 1 zakje klop fix slagroomversteviger (bijvoorbeeld van dr. Oetker. Is bij de supermarkt verkrijgbaar. Als je het niet kunt vinden, kun je dit achterwege laten, maar het heeft wel de voorkeur om het te gebruiken.)

Bereiding
Verkruimel de koekjes met de hand of met een mixer. Doe de roomboter in een bakje in de magnetron tot het gesmolten is. Dit gaat heel snel, dus dit kun je het best goed in de gaten houden. Vermeng de koekkruimels met de roomboter. En verdeel het koek-boter mengsel over de bodem van de springvorm. Druk het met de bolle kant van een lepel aan.

Zet de springvorm een kwartier in de koelkast. De bodem wordt nu hard. In de tussentijd kun je beginnen met het klaarmaken van de vulling van de taart.

Klop de slagroom stijf met het zakje klop fix. Ik heb zelf geen mixer, dus ik gebruik vaak kant- en klare slagroom die al geklopt is (een bakje, geen spuitbus). Meng daarna de monchou met de suiker. Meng de slagroom met de monchou en de suiker. Doe dit voorzichtig en zorg dat je schone, droge handen hebt als je hieraan begint.

Haal de springvorm uit de koelkast. Verdeel het monchou mengsel over de bodem. Zorg dat het goed verdeeld is. Dek de springvorm af met wat folie en zet de taart 1 uur in de koelkast om hard te worden.

Na 1,5 uur verdeel je de vlaaivulling over de taart. Doe de taart weer minstens een uur in de koelkast. Vlak voor je de taart serveert haal je hem uit de springvorm (voorzichtig!). Koud serveren.

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s