Ovenschotel met aardappelpuree en gehakt

Lekker voor doordeweeks. €6,- voor 4 personen.

 

Ik hou van ovenschotels. Vooral doordeweeks vind ik ze erg handig. Terwijl ze in de oven staan, doe ik snel wat klusjes in huis. Zodra de schotels klaar zijn, plof ik neer met mijn bordje eten en kan het relaxen beginnen.

Deze ovenschotel is gemakkelijk te maken en bovendien niet erg duur. Je kunt er allerlei restjes vaste groente in verwerken die je nog in huis hebt, zoals kool, prei en paprika.

Ik maak hem vandaag met champignons en wortelen. De plaatjes volgen, zodra ik vanavond ga koken! 🙂

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 250 gram champignons (1 bakje)
  • 200 gram wortelen (of 1 grote winterpeen)
  • 1 ui
  • 400 gram gehakt naar keus (dit kun je vervangen door 1 á 2 pakken vega gehakt)
  • 1 blik gezeefde tomaten
  • eventuele groenterestjes die je hebt (niet noodzakelijk)
  • 1 pak aardappelpuree (je kunt poeder gebruiken. Afhankelijk van het merk, maak je er puree van met water of met melk. Als je nog aardappels hebt liggen, kun je hier zelf ook puree van maken. Hoe dat moet? Zie dit filmpje van Allerhande).
  • half zakje geraspte oude kaas (of zelf raspen als je nog een blok kaas in huis hebt)
  • Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden of een scheutje chilisaus & knoflook, peper en zout.

Bereiding

Maak de aardappelpuree klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de ui, champignons en wortelen in kleine stukjes. Bak op laag vuur tot de groenten redelijk zacht zijn. Bak het gehakt rul. Voeg het gehakt en de groente samen en voeg de gezeefde tomaten toe. Warm het geheel zachtjes op tot het kookt. Voeg de knoflook (1 teentje, of 1 theelepel poeder) toe. Voeg een kleine hoeveelheid peper en zout toe. Je kunt er voor kiezen om nog Italiaanse kruiden, Provençaalse kruiden of een scheutje chilisaus toe te voegen (let op: dit is of, niet en, want dan wordt het niet lekker vind ik). Om het geheel wat meer te binden, kun je 1 eetlepel opgeloste Maizena of 1 eetlepel bloem toevoegen. Dit is niet noodzakelijk.

Vet een ovenschaal in en vul de schaal met het gehakt/groente mengsel. Verdeel daar overheen de aardappelpuree. Strooi er tenslotte flink wat kaas overheen (naar smaak).

In de oven op 200 graden tot de kaas bruin is. Als het te lang duurt, kun je de oven wat hoger zetten. Alle ingrediënten zijn immers al gaar.

 

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s