Spruitjes met krieltjes en een cordon bleu

Een paar ingrediënten uit mijn koelkast moet ik vandaag op maken, omdat ze anders niet lekker meer zijn. Daarom vanavond een fantasie receptje met spruiten. €4,- voor 2 personen. Inkopen gedaan bij de Lidl.

Ingrediënten
Voor 4 personen

  • 400 gram spruiten
  • 2 cordon bleu’s
  • 2 handjes champignons
  • 1 zakje gekruide krieltjes naar keuze (400 gram)

image

Bereiding
Dop de spruitjes. Dit houdt in dat je het achterste stukje er af snijdt en de buitenste blaadjes eraf haalt. Was de spruiten goed, zodat er geen aarde meer aan zit.

image

image

Doe de spruitjes in een pan met ruim kokend water. Ik gebruik hiervoor geen zout.
Kijk af en toe tijdens het koken of de spruitjes al gaar zijn. Dit doe je door er met een vork in te prikken. De spruitjes zijn gaar als je er gemakkelijk doorheen prikt, maar nog wel wat weerstand voelt. Te knapperige of tot pap gekookte spruitjes vind ik niet lekker.

image

Snijd de champignons in kleine schijfjes. Bak ondertussen de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak zodra de krieltjes bijna klaar zijn de champignons nog even 2 minuten mee. Ik vind dit het lekkerst in Croma voor vleesgerechten. Bak ten slotte 2 cordon bleu’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
image

Het is lekker om hier mayonaise of curry bij te serveren.

Variatietip
Je kunt een paddestoelenmix gebruiken in plaats van champignons. Verder kun je er spekjes aan toevoegen.

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s