Mosterdsoep

Mosterdsoep met spekjes. Klaar in een kwartiertje. €4,- voor 4 personen, als je de boodschappen bij de Albert Heijn doet.

Ingrediënten
Voor 4 personen

Ingrediënten mosterdsoep

  • 9 eetlepels grove mosterd
  • 2 tabletten groentebouillon
  • 1 liter volle melk
  • 3 eetlepels maizena
  • 250 gram spekjes
  • 1 ui
  • snufje zwarte peper

Bereiding

Snij de ui in kleine stukjes. Bak de ui en het spek op zacht vuur tot de spekjes helemaal uitgebakken zijn. Giet het vet niet af. Doe de melk in een grote pan en zet het op het vuur tot het kookt. Zodra het kookt doe je er 8 eetlepels grove mosterd doorheen. Goed roeren met een garde. Voeg een snufje peper toe. Niet teveel!

Grove mosterd

Meng in een mok 3 eetlepels maizena met wat water. Roer het tot er een papje ontstaat zonder klontjes. Doe dit door de soep heen. Roer nogmaals alles goed door. Voeg de spekjes met ui en het vet van de spekjes toe en laat de soep op zacht vuur 2 minuten doorkoken.

wpid-wp-1381076470738.jpgVariatietips
Lekker met bruinbrood, eventueel met gezouten roomboter. Als je dit ’s avonds eet, kun je tijdens de luncht wat salade of rauwkost eten, zodat je voldoende groente binnenkrijgt.
Als je de soep opdient kun je er stukjes bosui overheen strooien.

Advertenties

Een gedachte over “Mosterdsoep

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s