Stamppot rauwe andijvie

Gemakkelijke stamppot voor een zacht prijsje. €4,- voor 3-4 personen, als je bij de Albert Heijn de boodschappen doet.

Ingrediënten
Voor 3-4 personen

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 1 zak verse andijvie (400 gram)
  • zakje spekjes
  • 1 rookworst
  • peper en zout

Bereiding
Schil de aardappels en kook ze tot ze gaar zijn. Bak ondertussen de spekjes en warm de rookworst op volgens de instructies op de verpakking. Giet het vet van de spekjes niet af.  Stamp de aardappels tot een puree. Gebruik hierbij het vet van de spekjes. Voeg wat peper en een kleine hoeveelheid zout toe. Je kunt ervoor kiezen om een klein scheutje melk toe te voegen om het geheel nog wat smeuïger te maken.

Meng daarna de verse andijvie en spekjes door de aardappelen heen.

Variatietip
Meng wat geraspte oude kaas en/of cashewnoten door de stamppot heen.

Foto
Ik zoek nog naar een foto bij dit recept. Heb je dit recept gekookt en een goede foto gemaakt? Wil je deze dan sturen naar lekkerbudget@gmail.com?

Advertenties

2 gedachtes over “Stamppot rauwe andijvie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s