Mexicaanse zoete aardappel

Mexicaans gevulde zoete aardappel. Vegetarisch. €5,- voor 2 personen.

Ingrediënten

  • Blik kidneybonen (ongeveer 200 gram)
  • Blik maïs (ongeveer 300 gram)
  • 1 ui
  • 2 grote zoete aardappels (samen moeten ze minimaal 500 gram zijn. Als er alleen kleine zoete aardappels zijn, kun je ook een paar kleine nemen van samen 500 gram)
  • Bakje crème fraîche (ongeveer 200 gram)
  • Zakje geraspte kaas (bijvoorbeeld Pittige Kaas van AH Basics). Je kunt ook zelf wat kaas raspen.
  • Een zakje taco of burrito kruiden

    ingrediënten zoete aardappels
    ingrediënten zoete aardappel – zonder de kaas

Bereiding

Was de zoete aardappels goed. Snijd en schil ze niet, maar snijd eventueel minder mooie stukjes eraf.

zoete aardappel 1a Breng ze in ruim water aan de kook. De aardappels moeten ongeveer een halfuur koken.

Duurt het te lang voor ze gaar zijn? Dan kun je ze afdrogen en op een bord drie minuten in de magnetron zetten (samen). Gebruik hierbij geen vet en/of water.

Prik af en toe met een vork in de aardappels om te testen of ze gaar zijn. Zorg dat de binnenkant ook gaar is.

Snijd het uitje en bak hem in wat olie of boter tot hij glazig is. Zodra de aardappels bijna gaar zijn, mix je de kidneybonen, maïs, gebakken ui en het halve zakje taco kruiden. Warm dit even op in een koekenpan.

Kidneybonen met mais en ui
Kidneybonen met mais en ui

Als de aardappels gaar zijn, haal je ze uit het water en droog je ze af. Je snijdt ze open en haalt er wat van de binnenkant uit, zodat je de bonen-mais mix erin kunt doen. Schep de aardappels vol.

Leg de gevulde aardappels in een ovenschaal. Strooi twee handjes  geraspte kaas over elke aardappel heen. Zet het op 220 graden in de oven tot de kaas gesmolten is en lichtbruin wordt.

image

Serveren met een grote schep crème fraîche.

Overschot

De overgebleven mais en kidneybonen en aardappel inhoud kun je de volgende dag in een wrap eten. Eventueel met gehakt en kaas.

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s