Telur pedis (heet ei)

Dit pittige recept van mijn vader past perfect bij Indonesische hoofdgerechten. Prijs: €2,- (excl. kruiden), €4,- (incl. alle kruiden).

Ingrediënten

Voor 10 eieren

    • 10 eieren
    • 1 tomaat
    • 4 teentjes knoflook (of 1 eetlepel knoflookpoeder)
    • 1 eetlepel sambal oelek
    • 1 bouillonblok (vlees/rundvlees)
    • 1,5 eetlepel ketjap manis
    • 0,5 eetlepel suiker

Kook de eieren hard. Snijd ondertussen de tomaat, pers de knoflook en verkruimel het bouillonblokje. Voeg alle kruiden (behalve de ketjap!) samen en fruit ze in een hapjespan of grote koekenpan.

Zet de eieren zodra ze hardgekookt zijn een minuut onder koud stromend water zodat je ze gemakkelijker kunt pellen.
Pel de eieren en voeg ze toe aan het kruidenmengsel in de pan.

Voeg een kopje water toe en laat het op laag vuur doorkoken. Zorg dat het niet aanbrandt.

Voeg na twee minuten de ketjap toe.

Zet het vuur op zijn laagst en laat het een kwartiertje staan, met de deksel op de pan.

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s