Pasteitjes met gevulde kipfilet met spek en roomkaas

Deze gevulde kipfilet ziet er leuk uit en is gemakkelijk te bereiden. Voor als je iemand te eten krijgt. Prijs: €6,- voor 2 personen.
Ingrediënten
Voor 2 personen

  • 1 kipfilet
  • 4 eetlepels roomkaas
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 400-500 gram krieltjes of verse aardappels in de schil
  • 400 gram broccoli
  • 4 plakjes bladerdeeg (geen roomboter bladerdeeg)
  • Peper en zout

Bereiding

Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om ze te laten ontdooien.
Bak de kipfilet in een pan met bakboter en een snufje zout en peper tot hij net gaar is. Laat de kipfilet niet te lang bakken, want hij moet nog de oven in. Als je hem te lang laat bakken, wordt hij droog.

Snijd de kipfilet in 4 stukken. Maak een snee in elk van de stukken en schep hier een flinke lepel roomkaas in.

Bak het ontbijtspek. Vouw om elk stukje kip een plakje ontbijtspek.

Leg de stukjes kip op het bladerdeeg en vouw het goed dicht.

Kijk op het bakje bladerdeeg wat de bereidingstijd hiervan is. Bereid de bladerdeeg pakketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook of stoom ondertussen de broccoli.

Bak de krieltjes in een ruime hoeveelheid bakboter. Kruid de aardappeltjes met zout en wat peper. Eventueel naar smaak rozemarijn of andere kruiden toevoegen die je in huis hebt.

Serveer per persoon 2 bladerdeeg pakketjes, 200gr broccoli en de helft van de krieltjes.

Variatietips
Je kunt in plaats van broccoli ook andere groente kiezen die in de aanbieding is. Tuinerwten uit de diepvries zijn bijvoorbeeld altijd goedkoop. Dit recept vind ik lekker met groene groente. Je kunt een (kaas)sausje over de broccoli doen of er zelf wat kaas overheen strooien.

Verder is 1 kipfilet echt voldoende voor 2 personen bij dit recept.

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s