Gebakken krieltjes met worteltjes en rundertartaar

Stevige trek en weinig zin om te koken? Probeer dit simpele recept. €3,- voor 2 personen.

image

Ingrediënten
Voor 2 personen
●Zak krieltjes van 450 gram (400gr is ook genoeg)
●400 gram worteltjes
●2 stuks rundertartaar
●schepje suiker
●(vloeibare) bakboter

Bereiding
Snijd de wortels in stukjes en kook ze in ruim water (zonder zout) tot ze beetgaar zijn.

Bak ondertussen de krieltjes in bijvoorbeeld vloeibare Croma.

Zet een koekepan op hoog voor zodra de aardappeltjes bijna klaar zijn. Giet de wortels af en voeg een klein klontje margarine olus een schepje suiker toe. Laat op heel laag vuur met het deksel op de pan even na garen.

Verwarm 2 eetlepels vloeibare bakboter tot het bruin is. Kruid de tartaartjes met peper/zout/vleeskruiden. Bak de tartaartjes twee minuten aan elke kant op hoog vuur. Je kunt wat curry op de tartaartjes smeren na één minuut bakken. Dit zorgt voor een lekkere smaak.

Haal de worteltjes van het vuur en roer ze goed door. Bestrooi de aardappeltjes met wat zout en eventueel andere kruiden die je in huis hebt, zoals rozemarijn, peper, knoflook of paprikapoeder.

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s