Verse appelmoes

Vandaag hadden ze op mijn werk appels over. Zure Elstar appels; niemand vond ze echt lekker. Ik besloot er zelf appelmoes van te maken.

Ingrediënten

Voor 1 schaaltje appelmoes

  • 2 zure appels (bijvoorbeeld Elstar)
  • 1 kopje suiker

Bereiding

Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine stukjes. Doe de appels in de blender tot ze helemaal fijn gemalen zijn.

Meng de fijn gemalen appels met een kopje suiker.

Doe de mix in een pan en kook ongeveer een kwartier door. Blijf constant roeren. Als er nog toch nog stukjes appel in zitten kun je deze met een aardappel stamper of vork fijn stampen.

Let erop dat de suiker niet gaat carameliseren. Ik zag dat de appelmoes klaar was toen aan de rand van de pan de suiker wat bruiner werd (carameliseren). Dit bruin worden is niet de bedoeling, dus toen heb ik het gas uit gedraaid.

Doe de appelmoes in een bakje en laat het afkoelen. Zet het zodra het afgekoeld is in de koelkast. Binnen 3 dagen opeten.Appelmoes in een bakje

Je kunt een klein scheutje citroensap toevoegen om te voorkomen dat de appelmoes bruin wordt in de koelkast.

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s